Ljajić: SDPS na izbore u koaliciji sa naprednjacima – Ugljanin pregovara sa LDP

971792_1451935751691886_1483939769_nGlavni odbor Socijaldemokratske partije Srbije odlučio je da na predstojeće vanredne parlamentarne izbore i izbore u Beogradu nastupi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom.

“Socijaldemokratska partija Srbije postigla je sa Srpskom naprednom strankom dogovor oko politike i principa buduće vlade, kao i o neophodnosti nastavka sveukupnih reformi u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju stranke na čijem je čelu Rasim Ljajić.

U saopštenju se dodaje da dogovor predviđa i da nakon vanrednih parlamentarnih izbora u najkraćem roku bude formirana mala i efikasna vlada, koja će se punim kapacitetom posvjetiti rešavanju ekonomskih i socijalnih problema svih građana Srbije.

Uveliko se pregovara, kako nezvanično saznaje “Danas”, formiranje nove predizborne koalicije koju bi činili Liberalno-demokratska partija Čedomira Jovanovića, Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka i Stranka demokratske akcije Sulejmana Ugljanina.

Ideja naprednjaka je da tu koaliciju, ili neke njegove članice, poslije izbora naprave vladajuću većinu sa SNS.

Bilo je ideja, navode izvori lista “Danas”, da u koaliciji sa LDP, LSV i SDA bude i SDPS, ali je Rasim Ljajić to izričito odbio, ocjenivši da bi to za njegovu stranku bilo „političko samoubistvo“.  Agencije

Comments are closed.