Ljajić: Ospe dobijem kada pomislim na izbore

rasim_ljajic_“Ospe dobijem kada pomislim na još jednu kampanju i ne radujem se izborima, ali kao realan čovek mislim da je bolje da prekinemo ovu agoniju sa licitiranjem i da idemo na izbore, a da period kampanje i formiranja vlade bude što kraći”, rekao je Ljajić.

Kako je ocjenio, izbori su manje loše rešenje od zamrzavanja političke situacije, jer vladi i parlamentu mogu da donesu novu energiju time što će najjača politička snaga u zemlji preuzeti i najveću političku odgovornost.

“Očekujem stabilnu vladu sa manjim brojem stranaka koja će moći da se suoči sa izazovima koje imamo u zemlji”, rekao je Ljajić, dodavši da, ukoliko izbora bude, očekuje kratku kampanju u kojoj će biti više konstruktivne debate nego što je do sada bilo uobičajeno.

Ljajić je, takođe, istakao da na predstojećim izborima treba da bude ustanovljeno pravilo da stranka koja osvoji najviše glasova ima i mandatara, kako premijersko mesto ne bi bilo predmet političke trgovine.

On, takođe, očekuje da broj ministarstava u vladi bude trajno smanjen, na 14 do 15.
“Ovaj izborni ciklus će dovesti do toga da neke stranke otpadnu i to je prirodna selekcija, nadam se da će broj stranaka u vladi i parlamentu biti manji što će i vladu učiniti efikasnijom”, rekao je Ljajić. (RTS)

Rasim Ljajic

Comments are closed.