Ljajić: Nećemo izgubiti spor sa Hrvatskom u Hagu

1343891735-rasim-ljajic-1Rasim Ljajić izjavio je danas da je siguran da Srbija neće izgubiti spor protiv Hrvatske pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu

“Najvažnije je da je ta stvar završena. Time se stavlja tačka na jedan period historije, sukoba, konfrontacija i različitog tumačenja”, rekao je Ljajić u Jutarnjem programu TV Pink i dodao da je nakon toga vrijeme da se grade novi i najbolji mogući odnosi sa susedima i sa Hrvatskom.

Ljajić je rekao da je haški optuženik Ratko Mladić u Hag otišao sa nekoliko bolesti, da je ta dokumentacija predočena Tribunalu, da su slati i domaći lekari da ga pregledaju, što će biti činjeno i ubuduće.

“Vodimo računa i o zdravstvenom stanju drugih optuženih. Većina ima probleme sa zdravljem”, dodao je Ljajić.

Ljajić je rekao da je od Tribunala zatraženo da se vrati sva predata dokumentacija, koja nije korišćena u postupcima pred tim sudom, da je reč o 90 odsto dokumentacije i da će to biti zatraženo i od Saveta bezbednosti UN.

Ljajić je, povodom hapšenja bivšeg pripadnika vojske bosanskih Srba Radomira Šušnjara, osumnjičenog za ratne zločine nad bošnjačkim civilima u Višegradu, rekao da očekuje da će postupak biti nastavljen pred domaćim sudom za ratne zločine.

Ljajić je dodao da se vode razgovori i da se nada da će na osnovu sporazuma sa BiH dva tužilaštva biti nađeno najbolje rešenje. (pravda)

Ratni zločinac hvali Rasima Ljajića da mu jedini pomogao kad je bio u Hagu

Comments are closed.