Ljajić: 50 odsto glasova ću osvojiti u Novom Pazaru

rasimljajic_npPredsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je večeras da vjeruje da će vlada, sastavljena od manjeg broja političkih stranaka, biti vrlo brzo formirana, a da će ključnu ulogu u toj vladi imati Srpska napredna stranka.

Navodeći da je ovo početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore, on je istakao da je cilj koalicije jasan – 50 odsto glasova koje će osvojiti u Novom Pazaru i većini gradova u regionu.

”Nesumnjivo da ovoliki stepen podrške nas obavezuje da nastavimo sa onim što je započeto, a to su krucijalne, ključne reforme prije svega u ekonomskoj sferi”, rekao je Ljajić dodajući da su zato započeti rasgovori sa sindikatima čak i tokom predizborne kampanje.

Prema njegovim riječima, cilj je da se afirmiše socijalni dijalog i da se pokaže da će se svaki zakon donositi u saglasosti socijalnih partnera.

Ljajić je istakao i da će Zakon o radu biti donijet do 30. juna, a da će druge ključne zakone, takođe, donositi oni koji u ovoj zemlji imaju politicki uticaj. (blic)

Comments are closed.