Ličina i Fetić se oglasili u povodu lažne informacije o njima

ssNovi Pazar – Na svojim Facebook profilima, Šefadil Ličina – predsjednik SABA-e i Salahudin Fetić – urednik Revije Sandžak, oglasili su se u povodu neistinitih pisanja web portala Sulejmana Ugljanina, gdje se kaže:

Neistinite su i zlurade informacije objavljene na portalima Sulejmana Ugljanina o našem navodnom prelasku iz političke partije BDZ Sandžaka u SDA.

Lično i personalno se ograđujemo od takvih insinuacija i potvrđujemo našu dosljednost i pripadnost politici BDZ Sandžaka, kao i lojalnost našem duhovnom poglavaru Muftiji Muamer-ef. Zukorliću. BDZ nije partija koja se može napustiti iz bilo kog razloga. BDZ je ideja sa kojom živimo i za koju umiremo. Svakako da je nekada ta ideja bila pod okriljem partije SDA, sve dok taj bajrak nisu bacili najviši čelnici ove partije u Sandžaku. Taj bajrak se sada nalazi u rukama BDZ Sandžaka i mi ponosno stojimo pod tim bajrakom.

Ovakve informacije štete našem ugledu i dostojanstvu, zbog čega se i obraćamo javnosti, i imaju za cilj unijeti nemir i smutnju među ljude, što govori o nesigurnosti predstavnika SDA u svoje biračko tijelo, čime žele neistinitim informiranjem i smutnjom dobiti još koji glas više.

Fotografija na kojoj se nas dvojica nalazimo, sa uperenim strelicama u naše glave, napravljena je na dan održavanja mitinga Sulejmana Ugljanina, u vrijeme priprema za taj predizborni skup koji je održan na gradskom šetalištu, u stogom centru grada gdje smo bili samo slučajni prolaznici. Nemamo vremena i ne želimo se pravdati bilo kome, ali naša situacija govori da je na mitingu Sulejmana Ugljanina bilo puno slučajnih prolaznika.

Pitamo se zbog čega smo nas dvojica izvučeni iz velike mase slučajnih prolaznika.

Šefadil Ličina, predsjednik SABA-e
Salahudin Fetić, glavni i odgovorni urednik Revije Sandžak

Comments are closed.