Kurir: Rasim Ljajić i uhapšeni kriminalac Dragan Đurić bili na tajnom ručku

randa_duricSjeverni Sandžak, Srbija – Reporteri Kurira uhvatili su ministra Rasima Ljajića i predsjednika FK Partizan kako zajedno čačkaju zube nakon ručka u restoranu.

Ministar Rasim Ljajić sastao se jučer sa svojim starim prijateljem Draganom Đurićem, predsjednikom Fudbalskog kluba Partizan, u novobeogradskom restoranu „Novak“.

Dva grobara (Ljajić je bio član Upravnog odbora Partizana) oko 15 sati došla su u restoran našeg najpoznatijeg tenisera i ležerno ćaskala uz hranu, vino i poslastice.

Pridružio im se i bivši šef BIA Saša Vukadinović, a da li su kovali neki tajni plan, “nije se znalo”.

– Mi se znamo već 10-15 godina. Druženje je bilo prijateljskog, a ne poslovnog karaktera – objasnio nam je ministar Ljajić.

Reporteri Kurira su raspoloženu družinu uhvatili u trenutku kada je Vukadinović već napustio lokal i kada su uveliko „radile čačkalice“ nakon završenog ručka. Posle toga su nastavili druženje uz bijelo vino.

randa_duric

AFERA VETERINARSKI ZAVOD: Đurić uhapšen, iz firme ispumpao 207 miliona!

Kako Kurir nezvanično saznaje, u ponedjeljak na saslušanju pred zamjenikom tužioca za organizovani kriminal izjavio vlasnik „Zekstre“ i predsjednik FK Partizan Dragan Đurić. On je juče priveden zbog sumnje da je od 2006. do 2010. godine zloupotrebom položaja odgovornog lica omogućio konzorcijumu „Zekstra-Bankop“ pribavljanje imovinske koristi veće od 207 miliona dinara.

Prvi čovek FK Partizan, kako navodi naš izvor, u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici stigao je već oko 8.20 sati, u pratnji advokata.
– Delovao je nervozno i uplašeno. Saslušanje je bilo zakazano za 9.00 sati, ali on je došao ranije. Odmah mu je uručeno rešenje o zadržavanju i on je nešto posle 14 sati sproveden u pritvor u istoj zgradi – navodi on.

rasim-ljajic-dragan-duric-1355604180-241809

Draganu Đuriću, kako kaže, očigledno je bilo nelagodno i pokazivao je nervozu dok je odgovarao na pitanja.
– Po svemu sudeći, bio je uplašen, ali i iznenađen kada mu je saopšteno da će posle saslušanja ostati u pritvoru – kaže on i objašnjava da mu je pritvor određen kako ne bi uticao na svjedoke, ali i zbog opasnosti od bekstva.

Tokom saslušanja prvi čovjek FK Partizan pokušao je da objasni da kupovina Veterinarskog zavoda nije, kako sumnja tužilaštvo, bila sračunata na to da se iz tog preduzeća ispumpa novac, već da se u njega investira i tako zaradi.

– „Zekstra“ je, kako je rekao, napravila konzorcijum sa firmom „Bankop“ i ove dvije firme su tako objedinjene, kao najbolji ponuđači, pobjedile na tenderu za kupovinu Veterinarskog zavoda. Naveo je i da su dugoročno imali nameru da investiraju u proizvodnju stočne hrane i da tako zarade – kaže izvor Kurira iz istrage. Kako navodi, Đurić je potvrdio da su pravljenjem konzorcijuma, na čijem je čelu bio, bili ispunjeni uslovi za kupovinu jer se firma „Bankop“ bavila proizvodnjom stočne hrane.
(Kurir)

Comments are closed.