Kupovina glasova: Na dan izbora u Petnjici: “Davali smo 30 eura prije, a 30 poslije glasanja”

glasanje_petnicaU komentaru snimka na Youtube se navodi “Duraković objašnjava kako je kupovao glasove i kako su ga kontrolisali da ne bi uzeo pare za sebe. Na dan izbora u Petnjici: ‘Davali smo 30 eura prije, a 30 poslije glasanja’ Uvecaj!

U Petnjici je na dan lokalnih izbora bilo kupovine glasova, piše “Dan”, potvrđuje audio-snimak koji je objavljen na Youtube.

Na tom snimku, kako piše taj list, čuje Mejo Duraković iz Petnjice kako u razgovoru sa nepoznatim licima opisuje kupovinu glasova, navodeći da je isplaćivao 30 eura prije glasanja, a 30 poslije toga.

Snimak je na Youtube objavio korisnik “rankaperovic”.

Duraković u jednom dijelu snimka kaže “30 eura za glas”.

“Sad, kaže, 30 ćemo, kaže, kada bude glasanje, poslije glasanja 30 eura. Ja idem pošteno. Nisam uzeo ništa. Da mi budu svjedoci kada dajem novac, da mi ne kažu “nijesi dao novac pa mi sjutra nije glasao” ili nešto. Nego sam otišao pa fino ispoštovao. Vi gledate, a ja ću da…”, rekao je između ostalog Duraković.

Snimak kupovine glasova u Petnjici na dan glasanja u subotu 16. novembra 2013. godine.

U komentaru snimka na Youtube se navodi “Duraković objašnjava kako je kupovao glasove i kako su ga kontrolisali da ne bi uzeo pare za sebe”.

Neposredno prije lokolnih izbora održanih 16. novembra, na Youtube je objavljen snimak koji potvrđuje da je na Cetinju bilo kupovine glasova za Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića. (vijesti.me)

Izbori Petnjica 16. novembra:
Pobjeda DPS-a (15 odbornika)
SDP 11
Bošnjačka stranka 4

Etnički sastav Petnjice prema popisu iz 2003 godine:
Bošnjaci            78,93%
Muslimani         16,81%
Crnogorci          1,59%
Srbi                    0,17%
nepoznato          0,35%

glasanje_petnica

Comments are closed.