Kako je blokirana FB stranica “Tražimo ostavku ministra nesigurnosti Fahrudina Radončića”?

fb_fahrudinradoncic“S obzirom da ovakvu vrstu blokade mogu provesti samo državne službe kao što je u Bosni i Hercegovini SIPA-a ili OSA, lahko je pretpostaviti ko je iskoordinirao takvu akciju gušenja slobode javnog govora i ušutkivanja medija do sada nezabilježenu na ovim prostorima”, tvrde administratori stranice

Javili su nam se administratori Facebook stranice “Tražimo ostavku ministra nesigurnosti Fahrudina Radončića” koji tvrde da je njihov page iz za sada još nepoznatih razloga jednostavno iščezao, bar za korisnike iz BiH. Njihov dopis prenosimo u cijelosti:

“Želimo da vas obavijestimo da stranica na Facebooku “Tražimo ostavku ministra nesigurnosti Fahrudina Radončića” koja ima blizu 29.000 članova od toga preko 23.000 članova iz BiH je od petka uvečer nedostupna korisnicima iz BiH. Još su nejasni razlozi zbog čega je stranica blokirana korisnicima Facebooka u BiH, ali nas reakcije članova ove grupe upućuju na još kratko vrijeme aktuelnog ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića.

S obzirom da ovakvu vrstu blokade mogu provesti samo državne službe kao što je u Bosni i Hercegovini SIPA-a ili OSA, lahko je pretpostaviti ko je iskoordinirao takvu akciju gušenja slobode javnog govora i ušutkivanja medija do sada nezabilježenu na ovim prostorima.

Panika u “kuli zla” je očigledna čim iz nje dolaze ovakve naredbe prema državnim službama. Nije to ni začuđujuće ako spojimo diktatorski profil njenog vlasnika i činjenice da oko 350.000 posjeta u prosjeku je bilježila ova stranica posljednji dana, a imala je više uticaja na javno mnijenje od najprodavanijih dnevnih novina u BiH objavljući činjenice i dokaze koje su kompromitovali predsjednika stranke i jednodumnog ministra sigurnosti.

Nakon što se osramotio sa hapšenjem pa puštanjem bh. dužnosnika i pokazao se kao nerealizovani ministar, sada se strmoglavio na slobodne medije želeći uništiti ustavu medijskoj propagandi propadajućeg Dnevnog avaza.

Želimo, također, naše čanove iz BiH pozvati na alternativnu stranicu gdje ćemo nastaviti sa objavljivanjem činjenica zbog kojih tražimo dekontaminaciju BiH od fahrizma:

Facebook naziv stranice: “Srušimo imperiju Fahrudina Radončića-prestanimo kupovati Avazova izdanja“. (slobodna-bosna)

fb_fahrudinradoncic

Comments are closed.