Izjava koja bi mogla skupo da košta Ugljanina na izborima

suljJedna izjava data prilikom prošlogodišnjeg gostovanja u emisiji TV Hepi “Goli život” mogla bi na predstojećim izborima skupo da košta Sulejmana Ugljanina, lidera SDA i još uvek aktuelnog ministra u Vladi Srbije. Ili da mu donese koji glas više, kako se uzme!

U pomenutoj emisiji Ugljanin je komentarisao zahtev muftije Muamera Zukorlića da djeca u Sandžaku ne obeležavaju Svetog Savu kao školsku slavu. Tada je rekao: “Sveti Sava je nama bliži nego vama, on je naš predak i mi ga ne damo.”

Uz to, Ugljanin se pohvalio da je bio jedan od začetnika obnove manastira Đurđevi stupovi, zadužbine Stefana Nemanje kod Novog Pazara, naglasivši da se na poleđini njegove monografije “Sandžak” nalaze Kuran i “Miroslavljevo jevanđelje”.

Taj dio emisije postavljen je na gotovo svim sandžačkim portalima, a Ugljanina, tvrdeći da je potomak Svetog Save, su prikazale i neke televizije u Novom Pazaru i drugim gradovima.

Na pitanje da komentariše svoju izjavu, Ugljanin je ponovio da stoji iza svake svoje riječi, da je ponosan na sve svoje zemljake, pa i na Svetoga Savu.

Neki njegovi politički protivnici, poput Mehe Omerovića, smatraju da je reprizu “naručio” upravo Ugljanin i da je to njegova perfidna propaganda kako bi, pošto gubi glasove Bošnjaka, pridobio bar dio srpskih glasača. Omerović je izjavio da ga ne bi iznenadilo da Uglajnin izjavi “kako je direktni potomak i Isusa Hrista”.

POGLEDAJTE VIDEO : Sulejman Ugljanin prihvata da je njegov predak Sveti Sava

sulj

Comments are closed.