Italijan priznao da je ubio Hildu Ajanović

497077_hro-hilda_fHildu Ajanović (29) iz Prijepolja, koja je prošle nedelje pronađena mrtva u svom stanu u Frankfurtu, brutalno je ubio njen dečko Domeniko D. (26), porijeklom Italijan, prenosi njemački list “Bild”.

Uhapšeni je priznao zločin rekavši da je djevojku najpre izudarao čekićem, a potom joj prerezao vrat brijačem.

Podsetimo, Ajanovićeva je pronađena je mrtva u svom stanu u Frankfurtu, 18. jula.
Nedavno se razvjela, i nosila prezime Luinović, a u stanu u kojem je ubijena živjela je s maloletnom ćerkom, koja tada nije bila u kući, već kod oca u Prijepolju. Ubica je udarao po glavi do smrti i prerezao joj vrat.

Kako saznajemo, njen bivši suprug porijeklom je iz Prijepolja u Sandžaku, a nalazi se u blizini njenog rodnog grada Pljevalja.

Nakon razvoda Hilda se s trogodišnjom kćerkom preselila u stan u Nidu.

Policija i vatrogasci provalili su u trosobni stan u prizemlju zgrade i zatekli Hildu oblivenu krvlju u kojem je tri dana ležala mrtva. Obdukcija je pokazala da je ubijena s nekoliko udaraca tupim predmetom i vrat joj je bio prerezan. Hitna pomoć je odmah stigla na lice mjesta, ali su ljekari mogli samo konstatirati smrt.

Hildini prijatelji njemačkim medijima ispričali su da je žrtva za prijatelja imala mladića, jednog Italijana. Susjedi su naime posvjedočili da se iz stana u kome su Domeniko i Hilda zajednički živjeli često čule svađe i glasne rasprave.

Mediji su odmah prenijeli lažnu vijestsrpskimediji da je Hildu ubila njena familija zbog zapadnjačkog načina života.

 

 

Comments are closed.