Hvale se: Gej parade bilo jedino u vrijeme vlasti Tadić-Ljajić-Ugljanin

Boris-Tadic2-foto-TANJUG„Jedini trenutak u čitavoj historiji Srbije u borbi za prava seksualnih manjina kada su predstavnici vaše Alijanse imali priliku da iskažu svoj stav i slobodno prošetaju ulicama Beograda, uprkos svim rizicima, bio je onaj za vrijeme naše vlasti (koju su sačinjavale stranke Tadića, Ljajića i Ugljanina)“ rekao je Boris Tadić i dodao da je on sam zbog toga platio strahovitu političku cijenu, navela je GSA u saopštenju.

Tadić je rekao da je podrška Prajdu i dalje njegov stav od koga neće odustati, kao što neće odustati i od zaštite identitetskog pitanja svih građana Srbije.

On je dodao da su prava seksualnih manjina garantovana poveljama UN-a i objasnio da je to pitanje po njemu deo identitetskog pitanja, kao i da ono u tom smislu treba da bude stavljeno u širi kontekst jer je to jedini adekvatan pristup u borbi za ljudska prava.

„Identitetska politika je bila jedan od dva ključna činioca politike koje sam vodio kroz čitav svoj život i zato sam između ostalog imao, dozvolićete mi da kažem, politiku ’I Evropa i Kosovo’. Za mene je Kosovo identitetsko pitanje a ne dominantno državno pitanje kao za sve ostale predstavnike politike u Srbiji. Ako se borim za identitetska prava predstavnika etničkih zajednica, borim se i za identitet svog naroda na Kosovu. To važi za ceo region i mi od takve politike nećemo odustati. Nećemo odustati ni od identitetske politike naših regija, od Šumadinaca, Vojvođana, do svih ostalih, ali time ni na koji način nećemo dovoditi u pitanje državnu politiku Srbije“ zaključio je Tadić.

Alijansa je i u ovom izbornom ciklusu za parlamentarne izbore pokrenula kampanju pod nazivom “Tvoj glas, tvoje sutra”, čiji je cilj da se političke stranke i grupacije koje učestvuju na republičkim izborima izjasne o pitanjima vezanim za ljudska prava, među kojima su i prava LGBT osoba.

Cilj kampanje je i da pozove LGBT osobe, kao i njihove roditelje, rođake, prijatelje i sve druge građane, da izađu na izbore i glasaju za one političke opcije koje se, između ostalog, zalažu za poboljšanje položaja LGBT populacije, ravnopravnost i poštovanje ljudskih i manjinskih prava. Izvor: Blic

Boris-Tadic2-foto-TANJUG

Comments are closed.