Haos tek slijedi: Koristi li Dodik priliku za otcjepljenje entiteta RS?

dodik_vucicBiH, Srbija – Kako portal Saznajemo.net prenosi, Milorad Dodik koji trenutno vodi žustre razgovore sa ljudima koji utiču na Bosnu i Hercegovinu, postoji mogućnost da iskoristi ovaj haos u BiH, kako bi otcijepio manji entitet BiH Republiku Srpsku, i time opravda svoju konstantnu priču kako je ovakva BiH neodrživa.

Nadamo se da su ovo samo špekulacije koje kruže među bitnim faktorima u BiH,  i da neće doći do eskalacije koja može zahvatiti BiH i šire.

Aleksandar Vučić pozvao Dodika i Bosića u Beograd na sastanak
BEOGRAD – Prvi potpredsednik Vlade Srbije i lider SNS Alksandar Vučić pozvao je danas lidere dve najjače stranke u Republici Srpskoj – Milorada Dodika, predsednika SNSD i Mladena Bosića, predsednika SDS – na zajednički sastanak u Beogradu, na kojem bi se razgovaralo o očuvanju stabilnosti Srpske u okolnostima krize u okruženju, potvrđeno je Tanjugu u Kabinetu prvog potpredsednika Vlade.

izvor: TANJUG.rs / frontal.ba

Vučić je od Dodika i Bosića tražio očuvanje jedinstva i političke stabilnosti Srpske, te obezbeđivanje uslova da se svi problemi rešavaju demokratski, na izborima, rečeno je Tanjugu.

Sastanak će biti održan u nedelju.

(Saznajemo.net)

SANU Memorandum 2:

Destabilizirati vladu BiH
Provocirati unutrasnje nemire i nezadovoljstvo u susjednim državama

Pomagati odcjepljenje RS

 

Comments are closed.