Hajrović pogodio za pobjedu BiH nad Meksikom

hajrovic-bih-mex-aptanjugPrijateljski duel dvije učesnice Mundijala, odigran u američkom Chicagu, odlučen u 41. minuti.

Izet Hajrović, BiH Hajrović savladao golmana Meksika za novu pobjedu BiH pred SP u Brazilu [AP]

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Soldier Field u američkom Chicagu, u posljednjoj jačoj provjeri pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, savladala Meksiko sa 1:0.

Tokom prvog poluvremena, obje reprezentacije su kreirale nekoliko poluprilika, da bi bosanskohercegovački “Zmajevi” poveli u 41. minuti. Akciju je započeo Edin Džeko, loptu proslijedio na lijevu stranu, gdje ju je u šesnaestercu Meksikanaca primio Senad Lulić, a on potom uposlio Sejada Salihovića.

Član njemačkog Hoffenheima je loptu, pored granice terena, poslao Izetu Hajroviću, koji je sa desetak metara savladao protivničkog golmana Alfreda Talaveru za vodstvo i, kako se na kraju ispostavilo, pobjedu BiH od 1:0.

Finalne provjere

Meksiko, koji se nalazi u grupi A, na turniru u Brazilu igrat će protiv domaćina, Hrvatske i Kameruna. Reprezentacija Meksika 6. juna će imati finalnu provjeru za SP protiv Portugala.

Sa druge strane, izabranici Safeta Sušića će prije otvaranja grupne faze Mundijala protiv Argentine u grupi F, gdje su još i Nigerija i Iran, igrati protiv mladog tima brazilskog kluba Santos.

Višestruki prvaci Sjeverne i Srednje Amerike, tokom priprema za Mundijal, prošlog mjeseca zabilježili su dvije pobjede, savladavši Izrael sa 3:0, te Ekvador rezultatom 3:1.

Sa druge strane, BiH je prije nekoliko dana nadigrala Obalu Slonovače sa 2:1.

Izvor: Al Jazeera

Comments are closed.