Bošnjaci iz Njujorka kupili fabriku TITEX iz Gusinja

titex-gusinje-300x225Fabriku TITEX u Gusinju, za 399.000 eura, kupili su uspješni biznismeni iz Njujorka, porijeklom iz Gusinja koji su ujedno i osnivači Fondacije Gusinje i članovi njenog Upravnog odbora.

Kako saznaje CdM u skorijem vremenu pristupiće se čišćenju i uređenju fabrike kao i njenoj pripremi za rad, nakon čega će se stvoriti mogućnosti za pokretanje mini pogona i implementiranje raznih programa.

Fabrika će upošljavati stanovništvo iz Gusinja. Grupa uspješnih biznismena okupljenih oko Fondacije Gusinje formiraće akcionarsko društvo i biznis alijansu sa svojim novčanim ulozima i u sljedećoj godini imenovati rukovodeći tim koji bi napravio sveobuhvatan razvojni program za aktiviranje proizvodnih linija u fabrici.

Površina građevinskih objekata fabrike je 2.770 metara kvadratnih, dok je zemljište površine 9.156 kvadrata po listu nepokretnosti br.897 KO Gusinje, sa pripadajućom infrastrukturom i instalacijama.

Novi vlasnici „Titeksa“ u Gusinju, inače osnivači Fondacije „Gusinje“ u Njujorku, koji su objekat kupili za 399.000 eura, saopštili su da će početi da pripremaju pogon nakon što razmotre programe koji bi bili konkurentni na tržištu i da će zapošljavati lokalno stanovništvo, kazao je Rifat Balić, koordinator, koji je zadužen za pripremu objekta za proizvodne linije.

titex-gusinje-300x225

(bankar.me)

Comments are closed.