Gul i Erdogan svjedoci na vjenčanju Turčina i Bosanke

09Turčin Muhammet Oktay Bayraktar i Bosanka Mersiha Halilbegović, koji su jučer uplovili u bračne vode u Istanbulu u Turskoj, svoje vjenčanje pamtit će i po tome što su im svjedoci bili predsjednik Turske Abdullah Gul i turski premijer Recep Tayyip Erdogan, prenosi Anadolu Agency.

Mladence, koji su se upoznali u Bosni i Hercegovini, vjenčao je gradonačelnik Istanbula Kadir Topbasm, a vjenčanju je među brojnim zvanicama prisustvovao i predsjednik Ustavnog suda Turske Hasim Kilic, supruga turskog premijera Emine Erdogan, zamjenik premijera Bekir Bozdag, kao i veliki broj turskih ministara među kojima ministar trgovine Hayati Yazici, ministar za EU Egemen Bagis, ministar omladine i sporta Suat Kilic, ministar rada i socijalne politike Faruk Celik, kao i veliki broj poslanika, članovi porodica mladenaca i prijatelji…

Inače, Muhammet Oktay Bayraktar je sin turskog ministra okoliša i urbanizacije Erdogana Bayraktara. Muhammet je studirao i diplomirao na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS). Tokom studentskih dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, Muhammet je upoznao svoju suprugu Mersihu Halilbegović.

Nakon sklapanja braka, mladencima su prvi čestitali predsjednik Gul i premijer Erdogan, zaželivši im sreću u zajedničkom životu.

“Turski narod je mlad narod. To je naše bogatstvo. A i ovo je jedna vrlo časna i poštena porodica. Cijela priča mladenaca je vrlo zanimljiva. Dio ove priče je i Bosna i Hercegovina”, kazao je turski premijer.

Nakon toga, mladenci su sa počasnim gostima i svjedocima napravili zajedničku fotografiju za uspomenu.

09

01

05

04

07

tur

Comments are closed.