Grci nudili novac Slovačkoj za pobjedu. Grci izjednačili sa Bosnom na tabeli

autogol-slovakaGrci nudili novac Slovačkoj za pobjedu.
Slovaci bizarnim autogolom poklonili Grcima pobjedu.

Heleni se izjednačili sa Bosnom na tabeli kvalifikacione grupe za odlazak u Brazil, ali moraju da čekaju kiks izabranika Safeta Sušića u Litvaniji 15,1

ATINA – Grci su savladali Slovačku sa 1:0 (1:0) u meču grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i time su ostali u trci za odlazak u Brazil. Grci sada imaju isti broj bodova kao i Bosna i Hercegovina.

Jedini gol na meču bio je ustvari autogol kapitena Slovačke Martina Škrtela, uz pomoć njegovog golmana Jana Muhe. U samom finišu prvog poluvremena, u 44. minutu Škrtel je vratio loptu do svog čuvara mreže, međutim njemu je lopta prošla ispod noge i završila u mreži.

Rasplet u ovoj grupi donijeće poslednje kolo koje se igra u utorak 15. oktobra. Grčka i Bosna i Hercegovina imaju po 22 boda. Grčka ima lakši posao pošto dočekuje Lihtenštajn, dok Bosna i Heregovina gostuje Litvaniji.

Ukoliko izabranici Safeta Sušića trijumfuju onda će se naći u Brazilu, pošto imaju bolji međusobni skor. Bosancima odgovara i reme, ukoliko Grčka odigra nerešeno sa Lihtenštajnom u šta je teško povjerovati.

Comments are closed.