Građani ogorčeni: Gusinje i dalje bez opštine

gusinje_referendumNakon što su uspješno sproveli referendum za povraćaj statusa opštine, žitelji Gusinja su vjerovali da će brzo, kako zakon i precizira, postati punopravna opština. Međutim, to se nije desilo.

Referendum održan 8. januara

“Građani Gusinja, Plava i Murine koji su glasali da Gusinje bude Opština jednoglasno traže od države,Vlade Crne Gore, premijera Mila Đukanovića da ispoštuje volju građana koja je iskazana na referendumu koji je održan 8. januara 2013. i sa ukupnom izlaznosti od 33 odsto što je više nego dovoljno, proglase Gusinje Opštinom“, poručili su iz Organizacionog odbora za povraćaj statusa opštine Gusinje.

U saopštenju Organizacionog odbora za povraćaj statusa opštine Gusinje dostavljenom CdM-u ističu da su sve uradili u roku i predali u zakonskom roku i ispoštovali proceduru koja je bila neophodna.

„Stoga građani Gusinja očekuju da do 15. decembra Vlada donese odluku i preda Skupštini na glasanje prijedlog da Gusinje bude Opština. Građani Gusinja su ogorčeni jer je sve urađeno po zakonu države Crne Gore, a još nema odgovora koji čekaju 60 godina“, naglasili su iz Organizacionog odbora.

Oni su najavili da ukoliko Vlada ne donese odluku građani Gusinja će se okupiti 14. decembra u Domu lulture i izkazati svoje nezadovoljstvo i tražiti da neko snosi odgovornost što Gusinje postaje presedan u svim pravilima jedne samostalne države. (cdm)

gusinje_grad

gusinje_popis

Comments are closed.