Građani traže ostavku gradonačelnika Meha Mahmutovića

gradani-naselja-selakovac-blokirali-put-jer-godinama-nemaju-vodu-338806-velikaNezadovoljni smo izjavom gradonačelnika Novog Pazara Meha Mahmutovića da će se probati da se smjenama promijeni teško stanje novopazarske vlasti, koja godinama obespravljuje građane Novog Pazara na najbrutalnije načine, zato što bez njegove neopozive ostavke nema promjene na bolje i ako bi se svi drugi osim njega smijenili, kako on to zamišlja i priželjkuje da se desi i zbog toga će on lično biti odgovoran što će se protestima građana blokirati svi glavni prilazni putevi Novom Pazaru, sve dok građani napismeno ne dobiju njegovu neopozivu ostavku.

Građani Selakovca, Deževe, Novopazarske Banje, Svojbora i svi obespravljeni i nesposobnošću lokalne vlasti elementarno ugroženi građani Novog Pazara, uz podršku NVO Pešter i Sandžačkih Ratnika, izaći će na proteste građana na glavne magistralne puteve u Novom Pazaru, da javno izraze svoje nezadovoljstvo, sve dok ne dobiju napismeno ostavku od gradonačelnika Meha Mahmutovića.
Podržavamo izjavu opozicionog odbornika Fuada Baćićanina:
“Rekonstrukcija gradske vlasti u Novom Pazaru mora da počne od glave. Za loše stanje u gradu najodgovorniji je gradonačelnik pa tek onda njegovi zamjenici i pomoćnici.i direktori javnih preduzeća da se promjene, neće apsolutno ništa moći da urade ako na vlasti ostane ova garnitura ljudi”.
Pozivamo lokalne opozicione partije da se pridruže protestima građana, a predstavnike Srpske napredne stranke da istupe sa pozicije ove nenarodne vlasti i da sa opozicionim odbornicima ili naprave novu skupštinsku većinu ili da omoguće izbore za novu lokalnu vlast u Novom Pazaru.
Termin održavanja protesta biće naknadno određen.

Za NVO PEŠTER
Gazo Dukađinac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *