Grad Novi Pazar podiže kredit da bi vratio kamatu prethodnih dugova

skupstinaGrad Novi Pazar raspisao je javnu nabavku za uzimanje kredita, ali u pozivu objavljenom na zvaničnoj prezentaciji grada nije navedeno o kojem iznosu se radi, niti čemu je namenjen.

Grad planira da podigne kredit od 250 miliona dinara, a taj novac biće namenjen reprogramiranju prethodnih dugova i otplaćivanju kamata, dok će deo sredstava biti izdvojen i za investicije.

Ono što je bio jedini cilj, na sjednici, je zainteresovanost predstavnika skupštinske većine da zaduže grad Novi Pazar za nevjerovatnih 250 miliona dinara, a da ih ostali događaji ne interesuju, niti žele o njima da raspravljaju.

Među odbijenim prijedlozima za dopunu dnevnog reda, ovog puta ujedinjene opozicije BDZ i SDA, bili su bezbednost u gradu, rasprava o bosanskom jeziku u školama, vodosnabdevanju i pojavi krvi u cevima.

Posebno je bilo zanimljivo odbijanje da se raspravlja o novim zapošljavanjima u Gradskoj upravi i preduzećima,gde se unutar ovih ustanova rasprostranjuje bliska rodbina,a kancelarije liče na prave male porodične zadruge.

Opozicija BDZ i SDA je oštro kritikovalo najavljeno zaduživanje, navodeći da će to grad još dublje gurnuti u dužničko ropstvo, kao i da taj potez predstavlja “početak predizborne kampanje”. (radiostoplus)

sda_20miliona

Comments are closed.