Goranci nisu postigli dogovor s Ugljaninom

suljkoGrađanska inicijativa Goranaca saopštila je da nije postigla nikakav dogovor niti potpisala koalicioni sporazum sa SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Goranci će odluku o načinu izlaska na izbore objaviti sutra.

“Goranci su na današnjem Predsedništvu Građanske inicijative Goranaca odlučili sa kim će izaći na predstojeće parlamentarne izbore, odnosno koju će listu za izbore podržati. Odluku o tome ćemo objaviti sutra, nakon što Glavni odbor Građanske inicijative Goranaca podrži i prihvati odluku Predsedništva”, navodi se u saopštenju.

Stranka demokratske akcije Sandžaka saopštila je danas da su predstavnici Roma, Rumuna i Goranača prihvatili njihovu ideju o formiranju jedinstvene izborne listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina.

Kako se navodi u saopštenju SDA Sandžaka, predsjednik te stranke Sulejman Ugljanin sastao se sa predsednikom Demokratske lige Roma Jovanom Damjanovićem, predsednicom Demokratskog pokreta Rumuna Natašom Tošić i Građanskom inicijativom Goranaca, s kojima je razgovarao o mogućnostima da zajedno nastupe na predstojećim izborima.

“Predsjednici ovih partija prihvalili su ideju predsednika SDA i njegove napore da formira jedinstvenu izbornu listu koju bi sačinjavali predstavnici nacionalnih manjina. Oni su izrazili spremnost da se pridruže manjinskoj uniji”, navodi se u saopštenju SDA Sandžaka.  (Tanjug)

176413_0210-ugljanin-foto-fonet_f

Comments are closed.