Ejup Ganić: Dodiku je lako pričati o otcjepljenju kad je sagradio dvore u Beogradu

ganicU vrijeme kada Bosnu i Hercegovinu potresaju nemiri i kada se prema ocjeni analitičara BiH nalazi u najtežoj situaciji od Dejtona do danas sve se glasnije govori o separatizmu u Banjoj Luci, a u Saboru Hrvatske raspravlja se o trećem entitetu. Međutim, Ejup Ganić, akademik i član ratnog Predsjedništva BiH smatra da je u BiH situacija nestabilna jer je ekonomska situacija vrlo teška.

– Međutim, ne mislim da svi ti koji pokušavaju nešto protiv Bosne imaju neke jake argumente izuzev ovog nesređenog stanja, korupcije, nesposobnosti političara. Ali, ovo ne udara u temelje BiH – kazao je Ganić.

Komentirajući navode Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, Ganić dodaje da je u Banjoj Luci nestalo benzina, te da Dodik nema o čemu drugo govoriti nego o pokušajima otcjepljenja.

– O čemu će drugo govoriti u Banjoj Luci? Hoće li govoriti o razvoju, o poljoprivredi, o zapošljavanju, o tome da su sve istjerali što nije srpsko i sad mogu da odlučuju šta hoće. Pa, što nisu odlučili da imaju dobru ekonomiju, što nisu zaposlili ljude, što nisu pokrenuli proizvodnju. Meni je žao, to je naš narod i nama je stalo da bude posla u Banjoj Luci – dodao je Ganić.

On dalje kaže da Dodik govori o otcjepljenju, a da se on već otcijepio.

– On je u Beogradu sagradio dvore i njemu je lako, ali šta je s drugim srpskim narodom koji mora da živi i radi u Bosni i Hercegovini. Nas će zadesiti sudbina svih evropskih država. Uređenje će biti u okviru regija i ovo su sve sitne turbulencije koje će na neki način polako nestati – dodao je Ganić. (porodica.ba)

Imovina Milorada Dodika:

Vila na Dedinju u Beogradu vrijedna 1,7 miliona maraka. Dva stana u Beogradu vrijedna million i 40.000 maraka. Kuća na Kipru – neprocijenjena. Kuća u Laktašima 300.000, stan u Laktašima 740.000. Sve je to Milorad Dodik stekao od premijerske i predsjedničke plate, pojačane prihodima od poljoprivrede. 2002. godine njegova je imovina bila procijenjena na oko 300.000 maraka. Sad iznosi više od četiri miliona.

Vila u beogradskom naselju Dedinje:

dodik_dedinje

 

Comments are closed.