Foto: Brojne delegacije danas u posjeti Prijedoru

4Danas je grad Prijedor bio u znaku posjeta brojnih delegacija. Poslije obilaska najveće  masovne grobnice iz proteklog rata u Tomašići, brojne delegacije kako sa Državnog nivoa, nekih Kantona, brojnih općina, Rijaseta Islamske zajednice i drugih, danas su prodefilovali gradom Prijedorom.

Mozda je za autora ovog teksta zasad najinteresantnija uživo propraćena izjava guvernera USK-a, gospodina, Hamdije Lipovaće, koji je u kancelariji ratnih vojnih invalida u Prijedoru izjavio da ih nije zaboravio i kako će njihove materijalne potrebe ovaj put biti istinski  riješene.

2

Gospodin Lipovaća je bio i blagonaklon prema potrebama asfaltiranja prilaza Šehidskom mezarju i turbetu u najstarijem dijelu grada Prijedora, kao i prema sve izrazenijim materijalnim potrebama ovdašnjih povratnika kojima je takođe obećao konkretnu pomoć.

5

Sami čin današnjih posjeta brojnih delegacija ovom gradu, možda je nagovjestaj nekog novog početka i izlazak iz višegodišnje apatije iz začaranog kruga nepovjerenja jednih prema drugima…

4

Bilo kako bilo, i ovaj put je otvoren put nadi, a vrijeme ce pokazati svačiji obraz i iskrene namjere…

1
Nijaz Brkić (mojprijedor)

Comments are closed.