Formiran odbor BDZ za Grad Beograd

bdz-beograd-2Beograd – Bošnjačka demokratska zajednica (BDZ) Sandžaka je stranka koja se zalaže da Bošnjaci i svi ostali narodi žive u skladu sa svojim neotuđivim pravima – pravom na život, jezik, kulturu.

Da svi narodi žive bez straha i neizvjesnosti, a svi ljudi širokog i otvorenog srca su dobrodošli da se pridruže našoj ideji, poručeno je sinoć sa osnivanja GO Beograd Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka.

Prije svečanog dijela skupštine izabrani su organi BDZ-a za Beograd. Za predsjednika je izabran profesor kineske medicine Smajo Serhatlić, koji je ujedno bio i predsjednik SDA za Beograd tokom devedestih godina, za potpredsjednike Milica Mladenović i Ismet Karić, sekretar kao i članovi Odbora.

Predsjednik BDZ Sanadžaka Jahja Ferhatović je poručio da nema drugu državu i domovinu do Srbije i Sandžaka.

“Kao što mi je domovina Sandžak tako mi je glavni grad Beograd, kao što je vama domovina Beograd i Sandžak je dio vaše države. Da bismo zajedno to čuvali potrebna nam je jedna veoma velika akcija”, rekao je Ferhatović, poručivši da će ta stranka izaći na parlamentarne i lokalne izbore u Beogradu.

Zadatak BDZ-a će, kako je istaknuto, prevashodno biti da razbija stereotipe Beograda prema ostatku Srbije, a naročito prema Sandžaku, ali i stereotipe Sandžaka prema Beogradu. (sandzakpress)

bdz-beograd-1 bdz-beograd-2 bdz-beograd-3 bdz-beograd-4 bdz-beograd-5

Comments are closed.