Fk Sandžak iz Frankfurta bilježi prvo mjesto KREISLIGI A

sandzakNjemačka – Fudbalski klub Sandžak iz Frankfurta postoji već nekoliko godina, a u posljednje vrijeme na zelenom terenu bilježe pobjedu za pobjedom. Kruna uspjeha je prvo mjesto u Kreisligi A grada Frankfurta.

tabela_frankfurt1O uspjesima fudbalera Sandžaka pisale su i njemačke novine, a u profesionalnost i talent ovih mladih fudbalera mogla se uvjeriti i ekipa „Dnevnog avaza“ prilikom posjete utakmici koju su igrali protiv FK Makedonija.

FK Sandžak ima dva trenera, Semira Sejdovića i Elmira Džanovića.

– Ja sam od prošle jula prošle godine drugi trener FK Sandžak, a Elmir je već četiri godine na mjestu trenera. Za sada nam veoma dobro ide, a rezultati koje postižemo doveli su nas na prvo mjesto tabele. U ovom prvenstvu imamo odigranih 25 utakmica, od toga imamo dvije neriješene, tri izgubljene i 20 utakmica koje smo pobijedili. Imamo više od 20 izuzetno dobrih fudbalera, pretežno iz Sandžaka, Crne Gore i BiH, a imamo i dva fudbalera iz Rumunije – kazao nam je Sejdović.

treneri Elmir Dzanovic i Semir SejdovicKako kaže, uspjeh ne bi bio moguć bez logističke podrške biznismena Ferhana Sejdovića.

– Ako ovu sezonu završimo na prvom mjestu, onda automatski prelazimo u Kreisoberligu grada Frankfurta, u kojoj se takmiči i Bosna iz Frankfurta, a to nam je velika želja. Pojačani smo s nekoliko izuzetno dobrih igrača te profesionalnim golmanom Elvisom Nurkovićem – kaže Sejdović.

U utakmici protiv ekipe Makedonije FK Sandžak pobijedio je uvjerljivim rezultatom 3:0. Dva gola je postigao Admir Džanović, a njegov prezimenjak Elmir jedan.

Sastav ekipe

Admir Džanović, Elmir Džanović, Elvis Nurković, Albin Zilkić, Emir Hončić, Haris Sejdović, Sadedin Kahrović, Sadat Izberović, Elvedin Omerović, Dženan Šabotić i Lonet Petru. (sandzakpress)

 

Comments are closed.