Fejzić: Nijesam član ni jedne partije

plav-dzenaza-3Bošnjačka kulturna zajednici BKZ Hazbije Kalača optužila je juče reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića da je već osam godina politički angažovan u Bošnjačkoj stranci BS i da ima člansku knjižicu te partiju.

„Dobro nam je poznato da je prvi čovjek Islamske zajednice pred jednim od osnivača BKZ potpisao pristupnicu BS, da je od tada aktivno radio za interese ove partije, te da kao njen član aktivno učestvuje i danas, zlopuotrebljavajući svoju funkciju ali i sve ostale institucije IZ u Crnoj Gori”, navodi se u dopisu Informativne službe BKZ u Crnoj Gori.

Fejzić je, kako tvde izvori Vijesti, pristupnici BS-u potpisao uoči referenduma 2006. u sjedištu BS-a u Rožajama.

Fejzić je negirao članstvo u bilo kojoj političkoj partiji.

“Nijesam potpisao pristupnicu ni jednoj partiji, a da li je to u moje ime učinio neko drugi, kao što je bilo slučajeva, ne znam.

Kao reis IZ u Crnoj Gori nijesam član ni jedne partije”, kazao je Fejzić Vijestima, negirajući da je u džamijama propagirao politiku BS-a.

On je poručio da će “skinuti ahmediju”, ukoliko odluči da se bavi politikom. Na pitanje da li namjerava da podnese ostavku na vjersku funkciju i da se bavi politikom, Fejzić je odgovorio da je on “relativno mlad čovjek i da ne zna šta će vrijeme donijeti.” (cdm)

iftarbs bs_fejzic husovic-i-fejzic plav-dzenaza-3

 

Comments are closed.