Fehratović: ‘Uslov saradnje između BDZ i SDA je ukidanje paravjerske tvorevine Adema Zilkića’

SONY DSCSjeverni Sandžak – Predsjednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka dr. Jahja Fehratović tvrdi da nisu dobili nikakvu ponudu o saradnji od Stranke demokratske akcije Sandžaka i da o tome u ovom trenutku i ne razmišljaju.

Fehratović je odgovarajući na pitanje radija Sto plus o spekulacijama o približavanju ove dvije stranke rekao da će razmatrati ponudu ukoliko je dobiju, ali ne na uštrb osnovnih principa partije.

“Na vrhu uslova se nalazi jedinstvena Islamska zajednica i ukidanje (paravjerske) tvorevine (Adema Zilkića) koju je SDA proizvela. Uslov je i neprikosnovena borba protiv svih vidova kriminala i korupcije”, rekao je Fehratović našem radiju.

On je istakao da su u ovoj partiji trenutno fokusirani na izgradnji i jačanju kapaciteta, ali i na poboljšanju opšteg ugleda stranke.

“Mi smo pored svih napada preživjeli i postali jedina respektibilna opozicija u svim sandžačkim gradovima. Kao takvi smo zanimljivi ostalim partijama koje traže koalicione partnere, pogotovu onima koji su istošili sve svoje potencijale kod naroda”, rekao je Fehratović.

On je na konferenciji za novinare rekao da su danas Osnovnom javnom tužilaštvu predali predloge za pokretanje krivičnih prijava protiv lokalne samouprave u Novom Pazaru, gradonačelnika, načelnika Gradske uprave, gradskog pravobranioca zbog sumnje da su “prekršili ovlašćenja i time omogućili odbornici Hediji Škrijelj protivpravnu imovinsku korist”.

A.Bajrović

(Radio100+, SP)

Comments are closed.