Fehratović i Hajdarević na press konferenciji: ‘Naši narodni poslanici će u Parlamentu inicirati rješavanje gorućih problema građana Sandžaka’

bdzs_ldp19.02.2014. godine održana je konferencija za medije u Izbornom štabu koalicije LDP, BDZS, SDU na Trgu Gazi Isa-bega Ishakovića.

Na konferenciji su govorili dr. Jahja Fehratović – predsjednik BDZ Sandžaka i Kenan Hajdarević – narodni poslanik LDP-a i zamjenik šefa izbornog štaba ove koalicije u Beogradu.

Govornici su istakli da će, kroz maksimalan broj osvojenih narodnih poslanika liste LDP, BDZS, SDU, inicirati rješavanje svih gorućih problema Bošnjaka i drugih građana Sandžaka.

„Želim ovdje pred Vama javno da kažem i obećam da ćemo u Parlamentu, sa maksimalnim brojem narodnih poslanika koje osvoji naša lista, pokrenuti sva pitanja koja se tiču ukupnog života Bošnjaka Sandžaka.“ – kazao je Fehratović i dodao da su ti problemi vezani za vodosnabdijevanje, infrastrukturu, obrazovanje, suzbijanje kriminala i td.

“Liberalno demokratska partija i Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka uz podršku SDU Žarka Koraća je napravila koalicioni sporazum, koji u prvi plan stavlja naše sličnosti i vrijednosti za koje smo se zajednički zalagali proteklih godina u Sandžaku i izvan njega, definisane u pet poslova: promjena Usatva, povraćaj jedinstvenosti Islamske zajednice, povraćaj vakufske imovine; vrijeme je da Novi Pazar dobije Univerzitet, onako kako to imaju ostali gradovi u Srbiji i Evropi“ – kazao je Hajdarević i dodao da je na kraju najvažnije zajedno krenuti u rješavanje problema u koje imaju građani Sandžaka i Srbije, a to je nezaposlenost. (bdzsandzaka.org)

Comments are closed.