Fahrudine Radončiću, nikada ti nećeš biti lider Bošnjaka

fahrudina_za_bosnjackog_lideraPusti snovi jednog političara. Danas je vlasnik Dnevnog avaza i ministar (četničke) sigurnosti Radončić posvetio dio naslovnice i skoro cijelu stranicu profesoru Enveru Kazazu. Na toj posvećenoj stranici prof. Enver kazaz predlaže da Fahrudin Radončić postane novi bošnjački lider.

Tako je Fahrudin Radončić konačno otvoreno otkrio svoje životne snove. Sada više nema nikakve dileme, čovjek želi biti bošnjački lider. Fahrudin Radončić ima pravo da sanja da će jednog dana postati bošnjački lider.

kazaz_avazMeđutim, gospodine Radončiću, ne postaje se bošnjački lider uz pomoć nagrada koje se dodjeljuju u Banja Luci za velikosrpske zasluge i tome slično. Ne postaje se bošnjački lider pljuvanjem po braniteljima Sarajeva i rahmetli Aliji Izetbegoviću, kojeg prošle godine u Dodikovim medijima optužište da je još tokom rata u Sarajevu osnovao terorističku organizaciju, koja je ubijala građane Sarajeva i međunarodne predstavnike, a onda ta ubistva pripisivala nevinim srpskim snajperistima.

Po izboru dodikovih “Nezavisnih” novina: Fahrudin Radončić izabran za najboljeg ministra

Vi ste na ovaj način dali veliki doprinos da Srbi, i pored počinjenog genocida nad Bošnjacima, uzviknu kako je vaša priča dokaz da su Srbi bili žrtve a ne agresori u proteklom ratu. Kako možete očekivati da postanete bošnjački lider a toliko ulažete truda da sakrijete svaki četnički trag u Bosni i Hercegovini. Samo vi ne vidite hiljade uniformisanih četnika, koji svaki dan marširaju po gradovima manjeg bh. entiteta i koji otvoreno najavljuju da se spremaju za novi rat.

Zar našem narodu može biti lider onaj ko čini sve da spriječi naše prijatelje iz islamskog svijeta da investiraju i troše svoj novac u Bosni i Hercegovini. Gdje to ima da neko istovremeno želi biti lider jednog naroda a da toliko radi protiv tog istog naroda kao što je u vašem slučaju?

I na kraju, pa nije valjda da ste spali na to da prof. Enver Kazaz ubjeđuje bošnjački narod da ste vi taj idealni lider.

Šta je prof. Enver Kazaz nekada govorio o Fahrudinu Radončiću

Taj bošnjački Berlusconi

Politički analitičari ukazuju na namjere i jednog i drugog. Enver Kazaz komentariše: „ Radončić, ustvari, ima za cilj da ovlada novčanim resursima, ekonomskim i prirodnim resursima na teritoriji gdje vladaju Bošnjaci. Taj bošnjački Berlusconi će vrlo lako da se dogovori sa srpskim klerofašizmom kojeg danas predstavlja lažni socijaldemokrata Dodik, a kao od šale će da se dogovori sa kriminaliziranim Čovićem. Jednostavno govoreći, Bosna ima šansu da je spasi mafija koja je do ovog i dovela, i pritom ćemo mi biti svi u vlasništvu političke mafije na vlasti.”

(http://www.europamagazine.info/PDF/EuropaOktobar2009.pdf) Izvor: saff

radoncic_berluskoni

 

Comments are closed.