Edin Kajević se upisao u Ginisovu knjigu rekorda

1Laktom razbio 40 kokosovih oraha za jednu minutu
Prepuna sala Gradskog kina u Visokom večeras je svjedočila obaranju Ginisovog rekorda u razbijanju kokosovih oraha laktom, a od danas vlasnik ove laskave titule je Visočanin i Bosanac i Hercegovac Edin Kajević, majstor taekwondoa.

Kajević je uspio oboriti rekord Amerikanca Džefrija Lipolda (Jeffrey Lippold) i razbiti nevjerovatnih 40 kokosovih oraha za jednu minutu (dosadašnji rekord iznosio 21 kokosov orah).

Edin Kajević se za obaranje rekorda pripremao nekoliko mjeseci sa svojim mentorom Muhamedom Kahrimanovićem koji je vlasnik devet Ginisovih rekorda, a uspjeh je još veći ako se zna da su u posljednja tri mjeseca još dva američka takmičara bezuspješno pokušala oboriti ovaj rekord.

– Hvala dragom Allahu, mojoj porodici i svima koji su mi bili podrška prilikom priprema, a zahvaljujem se i svom mentoru Muhamedu Kahrimanoviću koji se pobrinuo da me na najbolji način pripremi za sve izazove koji su me čekali. Ovo nije samo moj uspjeh, već uspjeh i mog grada i države, pa sam zato i još sretniji. – kratko nam je kazao Kajević nakon obaranja Ginisovog rekorda. (visoko)

1  5 6

2 3

Comments are closed.