“Dveri” protiv Zukorlićeve džamije

dverisrpskeSrpski pokret “Dveri” saopštio je danas da se protivi tome da najveća džamija u Evropi bude napravljena u selu Duga Poljana u kako navode “Raškoj oblasti”.


U saopštenju se navodi da muslimani treba da imaju sva prava ali da za takvu džamiju ne postoji nijedan razlog.
“Naša braća i komšije muslimani, sa kojima živimo vijekovima zajedno, imaju sva ljudska i građanska prava u Srbiji, i nema razloga za ovakvim provokacijama,” navode Dveri.

Taj pokret zato zahtjeva od nadležnih državnih organa narodni referendum, poput onog koji je održan u Švajcarskoj na kome bi se građani Srbije izjasnili da li žele da u Srbiji bude izgrađen najviši minaret u Evropi.

Prosto je nevjerovatno, navodi pokret, da se u selu Duga poljana u opštini Sjenica, koje ima 500 stanovnika i već ima džamiju, sprema izgradnja najveće džamije u Evropi.

“Ali ako se zna da je kamen temeljac postavio muftija Zukorlić, da se Duga poljana nalazi praktično na tromeđi između Sjenice, Novog Pazara i Tutina, da se nalazi u blizini planine Ninaje, koja je postala poznata po kampu muslimanskih terorista koji je otkriven prije nekoliko godina,” onda je ovaj poduhvat “sasvim logičan,” navedeno je između ostalog u saopštenju. (vesti/sandzak.eu)

Comments are closed.