DOKAZANO: Slobodan Milošević naredio Arkanovo ubistvo!

arkan_milosevicTužilaštvo ima dokaze da je Milošević u strahu od Haga i rušenja vlasti krajem 1999.godine naložio ubistvo Željka Ražnatovića Arkana!

Bivši predsjednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević, lično je naručio ubistvo Željka Ražnatovića, utvrdila je istraga Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal, piše Informer.

Kako ovaj list navodi, Milošević je izdao nalog tajnoj policiji da se Arkan likvidira kao “velika pretnja za ustavni poredak i nacionalnu bezbednost”.  Milošević se na ovo odlučio iz najmanje dva razloga.

Prvo, Milošević se plašio da bi Arkan mogao da se nagodi sa Haškim tužilaštvom i svedoči protiv njega. Drugo, do bivšeg lidera SPS u to vreme su došle “pouzdane informacije” da Ražnatović održava kontakte sa zapadnim obaveštajnim službama i da su u toku pregovori o sklapanju saveza sa opozicijom tada okupljenom u koaliciju DOS!

U Specijalnom tužilaštvu, inače, kažu da su dokazi koji Miloševića povezuju s ovim zločinom “više nego čvrsti”. Reč je o dokumentima, ali i iskazima onih koji su direktno ili indirektno učestvovali u samom ubistvu Željka Ražnatovića Arkana.
(Telegraf.rs)

Comments are closed.