Dodik se pronašao u izjavi Erdogana? (Video)

erdogan-dodik-700x255U manjem entitetu BiH prava pometnja zbog Erdoganove izjave ”Kunem se Allahom ko dirne Bošnjake imat će protiv sebe sto miliona Turaka!”.

Milorad Dodik je ‘oštro’ reagovo protiv premijera Turske Erdogana, i nazvao ga remetilačkim faktorom, koji želi pomoći Bošnjake u borbi protiv srpskog naroda, i ako u Erdoganovoj izjavi ne stoji tako, već da će braniti Bošnjake od bilo kakvog nasrtaja na iste, u daljoj izjavi stoji, da BiH tek sada nema budućnost.

Zanimljivo da u Erdoganovoj izjavi nigde ne stoji da će ikoga napasti, već stoji da će braniti Bošnjake od bilo kakvog pokušaja da im se naudi. Zašto su se samo po tom pitanju trznuli, Milorad Dodik, Nebojša Radmanović i jedan dio političkih analitičara koji žive u manjem entitu BiH, Republici Srpskoj, uskoro ćemo vidjeti.

Postavlja se pitanje, zašto su se pronašli u Erdoganovoj izjavi, šta im je cilj, i šta će u narednom periodu biti, ostaje nam da vidimo, svakako ovo izjašnjavanje Milorada Dodika i brojnih političara u BiH, ne sluti na dobro za Bosnu i Hercegovinu.

Što se tiče pisma podrške Izraelu, Milorad Dodik ne smatra da je pogriješio, čak šta više dao im je podršku da što brže riješe problem protiv ”terorističke” organizacije Hamasa, i time opravda zločine jevreskog agresora nad Palestinskom djecom. Opravdavanje zločina izraelske Vlade nad Palestincima, time opravda i genocid koji je izvršen nad narodom u Srebrenici, koji vjerovali ili ne, biva u periodu 11 Jul, dan, kada je u Srebrenici izvšen najveći masakr u Evropi, isti datum masakriranja odabrala je i izraelska Vlada nad nemoćnim narodom u Gazi, nažalost, svjedoci smo ovog vremena. (saznajemo)

Comments are closed.