Dječak iz Novog Pazara je fenomen, jedan na sto miliona u svijetu!

samil_plojovicSamo jedna na sto miliona osoba na svijetu ima sposobnost pričanja unazad. Ova specifična vještina, prema naučnicima, dokaz je natprosječne inteligencije! Samil iz naše sljedeće priče teško će naći sagovornika, no zato je u rodnom Novom Pazaru – prava zvijezda!


Samil živi u Novom Pazaru, ide u školu i igra fudbal u lokalnom klubu. Na prvi pogled, posve običan dječak. Sve dok ne progovori.

Ipak, ovaj dečko je fenomen jer na svijetu samo jedna od sto miliona osoba može govoriti unatrag. I sve su one, navodno, iznadprosječno inteligentne.

Nije Samil od početka tečno govorio unatrag. Lomio je jezik, svakodnevno vježbao i sada obrnute riječi prosipa kao iz kabla.

Znanost, istina, još nije objasnila ovaj fenomen. Ipak, smatra se da su ovi ljudi maštoviti i s iznimnom memorijom. No, Samilu ne treba naučno objašnjenje naopakog govora. Njega više muči što još nije našao sugovornika.

Samil se ipak nada da će uskoro pronaći društvo za razgovor. Ali, dok se to jednom ne dogodi, priznaje da ipak malo uživa u činjenici da ga u Novom Pazaru baš niko ne razumije.

Comments are closed.