Đerlek – Ugljanin je građanima Sandžaka uskratio pravo na lečenje i život!

djerlek_ugljaninNovi Pazar – Predsjednik SNP Mirsad Đerlek kazao je danas na konferenciji za novinare da je Ugljanin čovjek koji 25 godina neozbiljno predstavlja Bošnjake i da je kriv zato što Zdravstveni Centar Novi Pazar nije dobio donaciju od 4.miliona evra čime je Ugljanin uskratio Sandžaklijama pravo na lječenje i život.

Đerlek je kazao da ne može da vjeruje čovjek koji je 25 godina na političkoj sceni u Sandžaku i sebe naziva Bošnjačkim presdtavnikom tako neozbiljno govori o ozbiljinim stvarima „govorim o Ugljaninovoj izjavi da je on zaustavio donaciju zdravstvenom centru Novi Pazar od 4.miliona eura i time uskratio Sandžaklijama pravo na lečenje i život.

Zamislite taj mentalni sklop političara koji se bori za svoj narod, čija su usta puna bošnjaštva a zaustavlja izgradnju hiruškog bloka i time uskraćuje pravo na lečenje 150.000 ljudi“ rekao je Mirsad Đerlek.

On je podvukao da će koalicija koja okupljena oko Aleksandra Vučića i Rasima Ljajića će graditi hiruški blok čiju je izgradnju Ugljanin zaustavio.

„Zelim da Vas podsjetim da je taj isti čovek izjavio, nama ne trebaju bolnice, ja ga pitam jel nama trebaju, njive, kokošari i blato? Vi nemate pravo gospodine Ugljanin da građanima Sandžaka usrkaćujete pravo na lečenje“ rekao je predsednik SNP.

Predsjednik SNP je kazao da on nikada nije razgovarao sa Ugljaninom i podsjetio da je Ugljanin njemu pretio „da neće imati glavu na ramenima“

„Tako da ću pošto je i mene pomenuo tražiti pravdu na sudu pa ćete vi kao jedan neozboljam ministar da odgovarate za to“ Đerlek je zaključio da je Ugljanin izgubio kompas i da je njemu potrebna pomoć.

Uglanin-i-Ljajic-300x217

Comments are closed.