Muftija Zukorlić sa reis Kavazovićem na otvoranju Islamskog centra u Sloveniji

kamen temeljac za ikc u sloveniji,  14.9.2013 (04)Danas je u Ljubljani, nakon 44 godine čekanja postavljen kamen temeljac za Islamski kulturni centar, čime je ispunjen san muslimana Ljubljane i Slovenije, a čije su ispunjenje dugo čekali.

Velikom skupu i svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovale su hiljade vjernika iz Slovenije i regiona, državni vrh Slovenije i čelnici grada Ljubljane, predsjednik Federacije BIH Bakir Izetbegović, kao i vrh Islamske zajednice u BiH predvođen Reisu-l-ulemom, muftije iz BiH, glavni muftija IZ-e u Srbiji, Muamer-ef. Zukorlić, kao i čelnici i predstavnici Islamskih zajednica iz okolnih država.

Skup je započeo učenjem Kur’ana i obraćanjem domaćina, muftije Ljubljanskog Nedžad-ef. Grabusa, a potom su uslijedila obraćanja gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića, premijerke Slovenije gospođe Brtovšek , bivšeg predsjednika Slovenije Danila Tirka, reisu-l-uleme Husejn-ef. Kavazović, te ministra Kuvarija iz Katara, koji je najviše pomogao u obezbjeđivanju materijalnih sredstava, predsjednika Federacije BIH Bakira Izetbegovića kao i predstavnika katoličke Crkve.

Skupu je također prisustvovao veliki broj predstavnika diplomatskog kora, musafiri iz Saudijske Arabije i drugih država, što je ovaj skup učinilo veličanstvenim i posebno važnim kako za muslimane ove regije, tako i za Sloveniju u cjelosti. mesihat.org

 

kamen temeljac za ikc u sloveniji,  14.9.2013 (04)

kamen temeljac za ikc u sloveniji,  14.9.2013 (03)

kamen temeljac za ikc u sloveniji,  14.9.2013 (05)

kamen temeljac za ikc u sloveniji,  14.9.2013 (10)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *