Dačić potvrdio da je Srbija izvršila agresiju na BiH – VIDEO

dacic_milosevicSARAJEVO – Lider SPS-a Ivica Dačić je na predizbornoj konvenciji koalicije koju čine Socijalistička partija Srbije, Partija unije penzionera Srbije i Jedinstvena Srbija, izjavom da Republika Srpska ne bi postojala bez Socijalističke partije Srbije (SPS) i njenog nekadašnjeg predsjednika Slobodana Miloševića, još jednom potvrdio činjenicu da je Republika Srbija izvršila agresiju na BiH – saopćeno je iz Stranke dijaspore BiH.

-Ova izjava bi se trebala uzeti u obzir kao dokaz agresije u eventualnoj reviziji tužbe BiH protiv Republike Srbije – stav je ove stranke.

U svojoj nemoći da građanima Republike Srbije ponudi bolji ekonomski standard i demokratski prosperit, Dačić, dodaje Stranka dijaspore BiH, igra na istu kartu mobilisanja nacionalističkih osjećanja građana kao što je to u svoje vrijeme radio i njegov mentor Milošević, kako bi se održao po svaku cijenu na vlasti.

-Svojim otvorenim miješanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, Dačić ponovo pokazuje svoju vučiju kožu dok se u jagnjećoj koži pokušava dodvoriti međunarodnoj zajednici kao konstruktivan srbijanski mirotvorac – ocjena je Stranke dijaspore BiH.

Ova stranka izražava na kraju nadu da će građani Republike Srbije “manipulativnog i nabusitog Dačića zajedno sa njegovim istomišljenicima poslati na smetljište historije” jer takva politika ne može biti garant stabilnosti dobrosusjedskih odnosa, ekonomskog razvoja i prosperiteta u regionu. (FENA)

dacic_milosevic

Comments are closed.