ČUDNA FOTOGRAFIJA: Prvi čovjek sudijske trojke otvoreno slavio pobjedu Nigerije protiv BiH!?

Screenshot_82Zbog ove fotografije Bosnom i Hercegovinom se proširila priča da je tim Nigerije pod istragom FIFA i da ekipi prijeti izbacivanje sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Međutim, ta vijest nije istinita i riječ je o običnoj dezinformaciji…

Ali, ostaje činjenica da je nepravda sudija koštala reprezentaciju Bosne i Hercegovine mogućnosti da se bori za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Prvi čovjek sudijske trojke koja je vodila susret Bosne i Hercegovine i Nigerije (0:1) Novozelanđanin Peter O’Leary sinoć je, čini se, zajedno sa igračima Nigerije poslije završenog meča slavio njihovu pobjedu.

Fotografija koja se pojavila na internetu pokazuje kako se O’Leary izuzetno raspoložen i zagrljen sa golmanom Nigerije Enyeamom smije neposredno po završetku sinoćnjeg meča.

Podsjetimo, sudijska trojka iz Novog Zelanda Peter O’Leary, Ian-Hendrik Hintz i Mark Rule drastično su oštetili bh. fudbalsku reprezentaciju, kojoj su poništili čist gol, te kasnije nesviranjem klasičnog prekršaja, omogućili protivniku da postigne odlučujući pogodak.

Nepravda sudija koštala je reprezentaciju Bosne i Hercegovine mogućnosti da se bori za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstvau Brazilu. (Reprezentacija.ba)

Screenshot_82

Comments are closed.