Crnogorskim medijima smeta ezan u Bijelom Polju

dancrnagoraTom prilikom, kako tvrdi, nekoliko osoba ga je najprije napalo verbalno, nakon čega su krenuli i fizički da se obračunaju s njim.

Dalji sukob spriječilo je nekoliko mještana Nedakusa, poslije čega se Španjević vratio kući.

Prema navodima tog Bjelopoljca, problem u vezi sa preglasnim obredima traje nekoliko dana zbog čega žitelji Nedakusa ne mogu da spavaju. Španjević naglašava da njemu i ostalim komšijama ni u kom slučaju ne smeta vjerski obred, već buka koja ga prati.

sporan-razglas-sa-dzamije-ezan-posvadao-bjelopoljce-slika-772964„Radim naporno u majstorskoj radionici pored kuće i uveče mi je potreban odmor. Preksinoć, poslije 23 sata, po ko zna koji put probudila me je buka iz džamije, tako da sam onako iznerviran krenuo autom do nje kako bih tražio da to svedu na neki normalan nivo. Kad sam došao ispred džamije, koja je bila puna vjernika, kako mladih, tako i starih, doživio sam veliku neprijatnost. Na mene je prvo krenulo desetoro djece, a za njima i stariji. Prijetili su mi i psovali me, a neki su pokušali i da fizički nasrnu na mene. Srećom, među njima se našao moj komšija Fernad Ramović i spasio me, a u međuvremenu su došli i članovi porodice Vučete Jevrića, koji živi preko puta džamije. U jednom momentu sam pomislio da ću biti žrtva pravog linča“, naglasio je Španjević.

Kada je odlučio da ide kući, njegov automobil opkolilo je tridesetak osoba koje su bile neprijateljski raspoložene prema njemu.

Prema njegovim riječima, mještani Nedakusa, jednog od najvećih naselja u bjelopoljskoj opštine, svakodnevno imaju probleme zbog preglasnih obreda u tamošnjoj džamiji.

On dodaje da su mještani tražili pomoć od predsjednika MZ Željka Raičevića.

Neki od mještana Nedakusa koji žive u blizini džamije kazali su da im smeta prebučni razglas u noćnim satima. Ističu da niko nema ništa protiv džamije, koju okružuju kuće sa pravoslavnim stanovništvom.

„Na drugoj strani niko od muslimana iz Nedakusa nije želio da komentariše ovaj događaj. Neki od njih su kazali da tradicionalno dobre odnose među komšijama u Nedaksuima treba i dalje njegovati i da treba naći pravo rješenje za problem na koji“, ukazuje Španjević.

Neki od onih koji su preksinoć bili u džamiji tvrde da Španjević pritiskao sirenu u svom vozilu i onemogućavao ih da vrše vjersku službu.

U bjelopoljskoj policiji nezvanično je Danu rečeno da je saslušano nekoliko aktera dešavanja u neposrednoj blizini džamije.

Izvor: CDM.me

Capture1

Comments are closed.