Četnički vojvoda Bora Čorba: Jusufspahić u njegovoj medresi pjeva moje pjesme

jusufspahic_cetnikIzvor Novosti: OSNIVAČ i pevač rok grupe „Riblja čorba“, pesnik i četnički vojvoda Bora Đorđević, u četvrtak je za „Novosti“, povodom hajke i otkazivanja koncerta srpskih „Rolingstonsa“ 28. novembra u Novom Pazaru, rekao da mu je ovakva mržnja strana.

Đorđević naglašava da mu je čast što poznaje beogradskog muftiju gospodina Jusufspahića i što se u medresi dve pesme „Riblje čorbe“ pevaju kao molitve Alahu:

– To zvuči fantastično. Radi se o „Ja je gledam kako spava“ i „Pogledaj dom svoj anđele“. Muftija Jusufspahić, divan čovek, otpevao ih je na arapskom jeziku u „Hajatu“, na prijemu alžirske ambasade.

FoNet-KARADŽIÆ-MITING400_Adem_Zilkic_i_popovi

Najpoznatiji srpski roker za 35 godina nikada nije zapevao u Novom Pazaru, a u četvrtak nije mogao da ode ni u severni deo Kosovske Mitrovice.

– Budući da nisam mogao u Mitrovicu, a ni u Novi Pazar, koncert „Riblje čorbe“ biće održan 28. novembra u Raški. Zato pozivam sve ljude dobre volje, bez obzira na veroispovest i nacionalnu pripadnost, iz Raške, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka i Novog Pazara da dođu na naš nastup. Svi su dobrodošli!
(V. PANTELIĆ – novosti)

Comments are closed.