ČESTITKA PREDSJEDNIKU BDZ U CG HAZBIJI KALAČU

Hazbija_Kalac,_predsjednik_BKZ_u_Crnoj_Gori11Čestitka predsjednika Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu povodom formiranja Bošnjačke demokratske zajednice u Crnoj Gori.

Poštovani predsjedniče Hazbija Kalač,

Hazbija Kalač, predsjednik BDZ u CG

Vama i vašim suradnicima u BDZ-u predstoje brojni izazovi, jer pred sobom niste u iskušenju samo sa jednim kompleksnim Đukanovićevim kriminalnim aparatom nego i sa kvinslinškim strankama i drugim podaničkim satelitima koji opslužuju održivost tog tlačiteljskog režima nad sandžačkim Bošnjacima.

Dozvolite mi da vam u svoje osobno i ime Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu, uputim najsrdačnije čestitke na stvaranju jednog autentičnog bošnjačkog političkog subjekta kao i na vašem izboru za predsjednika te Bošnjačke Demokratske Zajednice u Crnoj Gori.

Vama i vašim suradnicima u BDZ-u predstoje brojni izazovi, jer pred sobom niste u iskušenju samo sa jednim kompleksnim Đukanovićevim kriminalnim aparatom nego i sa kvinslinškim strankama i drugim podaničkim satelitima koji opslužuju održivost tog tlačiteljskog režima nad sandžačkim Bošnjacima. Razne opstrukcije u političke, kulturne, socijalne, obrazovne, infrastrukturne, samoorganizativne i brojne druge društvene sfere su forme ugnjetavanja i mehanizmi daljeg sistematskog rastjerivanja pripadnika našeg naroda sa prostora Južnog Sandžaka, pa i drugih bošnjačkih sredina u Crnoj Gori.

U tom smislu upućujem nesebičnu potporu kao izraz dubokog povjerenja da ste ličnost koja će sve svoje respektabilne afinitete nesebično uložiti za ostvarenje te nove bošnjačke političke programske platforme kao i primarnih nacionalnih prioriteta a koji će bez dvojbe doprinijeti uspostavi prestižnih političkih standarda i ostvarenju prava našeg naroda u skladu sa univerzalnim demokratskim načelima.

Čestitam još jednom i želim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu vama kao i svim vašim odvažnim i iskrenim suradnicima iz Bošnjačke Demokratske Zajednice u Crnoj Gori.

Srdačno,
Sahit Kandić, predsjednik
Bošnjačke kulturne zajednice na Kosovu
Sahit_Kandic

Comments are closed.