Ćerku ubice Bošnjaka u Sjeverinu ubio krst sa kapele

kapelaNačin pogibije 15-godišnje Dragane Šević, ćerke ratnog zločinca Đorđa Ševića koji je osuđen na 15-godišnju kaznu zatvora zbog umješanosti u otmicu i ubistvo Bošnjaka iz Sjeverina 1992. godine, tajna su o kojoj se šuti godinama.

Diwan piše da je Ćerka ovog dželata Bošnjaka poginula kao u nekim horor filmovima – tako što je krst sa grobne kapele pao na glavu i usmrtio je. Šestić je bio pripadnik i “Siminih četnika” koja je 1992. godine strušila jednu od zvorničkih džamija i ubila 27 civila – mahom žena, djece i staraca.

Građani Rume te 2008. godine bili su užasnuti sa viješću da je njihova 15-godišnja sugrađanka Dragana Šević tragično poginula na starom gradskom groblju. Do nesreće je došlo kada je dio mermernog krsta sa kapele pao preko djevojčicine glave, tako da je umrla na licu mesta.

Njeni drugari tvrde da se nesrećna devojčica sa dječkom popela na krst, da je pod težinom dva tjela trošna armatura popustila i da su oboje pali na betonski podijum kosturnice. Gornji dio krsta je pao na Draganu, dok je drugi dio teško povredio njenog momka.

Vijest o njenoj smrti se odmah ujutro proširila gradom, i odmah se počelo pričati o njenom ocu kao uzroku strašne nesreće. On se i danas nalazi u zatvoru zbog ubistva nevinih Bošnjaka u Sjeverinu 1992. godine, koju je počinila grupa “Osvetnici” Milana Lukića, a čiji je on bio član. Ipak, srbijanski mediji su ovu vijest vješto prikrivali, iako bi ona svuda na svijetu zauzela udarno mjesto zbog specifičnih okolnosti, prošlosti oca poginule djevojčice i načina na koji je djevojčica poginula.

Rušio zvorničku džamiju
Nesrećna djevojčica je posljednjih nekoliko godina života živjela bez roditeljskog staranja, otac Đorđe Šević je bio u zatvoru a majka se odselila u Beograd. Ona je, sa starijim bratom, živjela kod bake u Rumi.

Podsjećamo da je grupa od 16 Bošnjaka oteta iz autobusa na liniji Sjeverin-Priboj 22. oktobra 1992. godine. Istraga je utvrdila da su nakon mučenja u višegradskom hotelu “Vilina vlas” ubijeni na obali Drine, nakon čega su njihova tjela bačena u rijeku.

No. ovo nije jedini zločin u kojem je učestvovao Đorđe Šestić. Pored Lukićevih “Osvetnika” bio je član i “Siminih četnika”. Vijeće Višeg suda u Beogradu izreklo je 22.02.2013. godine osuđujuće presude pripadnicima grupe “Simini četnici” za ratni zločin protiv civilnog stanovništva izvršen nad Romima 1992. godine u okolini Zvornika. Među osuđenima bio je i Đorđe Šestić koji je dobio 5 godina zatvora.

“Simini četnici“ su 12. jula 1992. godine naoružani ušli u selo Skočić kod Zvornika, gdje su prvo srušili lokalnu džamiju a zatim pretresali romske kuće, kojom prilikom su tukli i maltretirali Rome koje su u njima zatekli. Istog dana pripadnici jedinice su se sa oštećenima odvezli do jedne jame u mjestu Hamzići u selu Šestić, gdje su noževima i pucanjem iz pušaka ubili 27 civila, mahom žena, djece i starih.

Zijo Ribić, star osam godina, teško je ranjen ali je spletom okolnosti preživio strijeljanje i pobjegao iz jame. Tri zaštićene svjedokinje u ovom predmetu su svjedočile kako su tri mjeseca držane kao robinje “Siminih četnika”, tokom kojih su bile silovane, tučene, ponižavane i primoravane da služe pripadnike ove jedinice.

(Diwan)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *