Pred izbore otvorili buster stanicu – Novopazarska naselja i dalje bez vode

cf6d87c4b4103f0a59653626e1823cb1_XLNovi Pazar – Buster stanica „Raška“, kojom će se poboljšati navodno vodosnabdijevanje Novog Pazara, danas je zvanično puštena u rad. Izgradnju ove stanice finansirala je Vlada Kuvajta sa 670.000 evra.

Ambasador Kuvajta Yousef Ahmad Abdulsamad je na svečanosti povodom početka rada ovog infrastrukturnog objekta rekao da je cilj projekta povećanje kapaciteta vodosnabdevanja u gradu, kao i poboljšanje životnih uslova stanovnika Novog Pazara.

„Vlada Kuvajta spoznala je važnost ovog projekta i ponosni smo što na ovaj način učesvujemo u podizanju standarda života građana Novog Pazara.Nastavićemo sa dobrom saradnjom kako na nivou grada tako i na nivou cele države“, rekao je Abdulsamad.

Direktor novopazarskog Vodovoda Hanefija Brničanin je istakao da novootvorena buster stanica predstavlja najvažniji kapitalni objekat u vodovodnoj infrastrukturi.

„Ovo je veliki dan kako za građane tako i za Gradsku upravu i naše preduzeće, jer je reč o objektu koji je veoma značajan za kompletnu vodovodnu mrežu“, istakao je Brničanin.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da će Vlada Kuvajta nastaviti da finansijski pomaže i druge značajne projekte u Novom Pazaru.

„U narednom periodu ćemo intenzivirati saradnju i dobiti priliku da privrednicima Kuvajta koji će investirati u grad predstavimo potencijale Novog Pazara“, rekao je Mahmutović.

Iz novopazarskog Vodovoda ranije je najavljeno da je buster stanica samo prva faza u realizaciji boljeg vodosnabdevanja u gradu i da je u junu planirano i proširenje filterskog kapaciteta.

buster-staniva

Comments are closed.