Bošnjak Samir Bečić trenirao Chuck Norrisa

308068_344735335645305_1621619213_nOd svih poznatih osoba iz svijeta džet seta koje sam trenirao u Sjedinjenim Američkim Državama, najveća čast mi je bila raditi s glumcem Čakom Norisom (Chuck Norris) i košarkaškim stručnjakom Rudijem Tomjanovićem (Rudy Tomjanovich).

Brojna priznanja

To kaže Samir Bečić, Bošnjak rodom iz Ključa, koji je četiri puta proglašavan najboljim fitnes trenerom na svijetu, a čak 51 put dobio je priznanje u Americi.

– Noris i Tomjanović se nisu međusobno poznavali. Jednom prilikom sam ih na jednoj večeri upoznao. Rudi mi je, kada sam otišao do njega da mu kažem za večeru s Norisom, kazao da sam jači od glumca. Nasmijao sam se i rekao mu da Norisa mnogo poštujem, ali da ne želim raspravljati o tome – našalio se Bečić, koji 10 godina živi i radi u Hjustonu.

Osim Norisa, Bečić je trebao trenirati i glumca Čarlija Šina (Charlie Sheen). Međutim, Samirov menadžerski tim napravio je veliku pogrešku i tražio ogromne ustupke, s kojima Bečić nije bio upoznat.

– Žao mi je zbog toga, jer vjerujem da bi Šin uz mene napravio i bolju glumačku karijeru – dodao je Bečić.
Bečić je u Ameriku došao 2003. godine iz Njemačke i vrlo brzo postigao vrhunske rezultate.

Vrhunski rezultati

– U Americi sam počeo trenirati tri puta više nego u Evropi. Znao sam ostati na treningu i po 15 sati. Amerika mi je omogućila da svoj hobi pretvorim u profesiju – istakao je Bečić, koji je tvorac “Re-sync metode” kombiniranja jednostavnosti i učinkovitosti u kojoj svaki mišić u tijelu može biti treniran pomoću pokreta vlastitog tijela, čijom se primjenom proslavio i sam Čak Noris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *