Bošnjak Muhamed Kahrimanović ima najteži udarac u svijetu

rekordNajveći eksperti  smatraju da Muhamed Kahrimanović ima najteži udarac u svijetu i da ga još niko nije uspio nadmašiti. Snaga njegovog udarca se kreće od 300 do 1.000 kilograma.

U Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, kao čovjek koji je slomio najviše kokosovih oraha u jednoj minuti svojom rukom upisan je Muhamed Kahrimanović iz Njemačke.

Čak 118 kokosovih oraha za 60 sekundi razbio je ovaj rođeni Ilijašanin (BiH), nastanjen u Hamburgu, uživo gostujući u TV programu Das Sommerfest der Volksmusik u Halle/Saale, Njemačka, u subotu 4. juna 2011. godine. Sa njime je razgovarao hamburški dopisnik portala Doznajemo.com, poznati novinar Zijad Žuna.

Što se tiče udarca, najveći eksperti  smatraju da Muhamed ima najteži udarac u svijetu i da ga još niko nije uspio nadmašiti. Snaga njegovog udarca se kreće od 300 do 1.000 kilograma po jednom kokosovom orahu! Imao je više izazova, a najozbiljniji je bio u Kini od njihovog prvaka u Kung Fuu, ali je pred pedeset miliona gledalaca Kinez razbio svega 9 kokosa.

I čuveni mister univerzum Ralf Miler je pokušao čekićem da razbija kokosove orahe u RTL emisiji uživo. Dok ih je Muhamed lomio kao igračke, Ralf je čekićem razbio za minutu svega 40 komada.

Jačanje ruku je proces koji traje cijeli život – kaže Muhamed. To je umjetnost tijela i duha, ali i svakodnevne vježbe u prirodi. Najviše vježbam na drvetu, kamenju i drugim predmetima u prirodi. Unutrašnja snaga i tijelo moraju da budu u saradnji. U trenutku udarca šakom teško je opisati to osjećanje koje vlada u meni. U tom trenutku osjećam kao da su u mojim rukama najjače mašine koje sve melju pred sobom…

U prelijepom klubu Muhameda Kahrimanovića nalazi se mnogo statua i slika legendarnog Bruce Leeja. Pitamo ga da li bi sa šakama Lee imao šanse protiv njega?

– Bruce Lee je otac borilačkih vještina. On je kroz filmove postao jako popularan. Međutim, film i realnost su dvije različite stvari. Te dvije stvari nemaju ama baš nikakve veze. A sad direktan, a prvi put i ekskluzivan odgovor na vaše pitanje: Bruce Lee je bio lakši od mene. Snaga od 60 i 90 kilograma je neuporediva. Jedan kokosov orah se razbija snagom od 300 do hiljadu kilograma. Ja tu snagu imam. Nažalost, Bruce Lee nije živ, ali po mom mišljenju, ne bi imao šanse sa mojim rukama! Imam najteži udarac u svijetu i niko do danas ni u jednoj disciplini nije imao teži od mene!

Muhamedova ljubav prema Bosni je ogromna. Bio je trener nacionalne reprezentacije do 1995. godine. U stalnom je kontaktu sa našim ljudima, drži seminare, prezentacije…

– Cilj mi je da našu reprezentaciju odvedem na Olimpijadu, da postanu evropski i svjetski prvaci. Imamo strašno dobrih talenata, ali ih treba pravilno usmjeriti i raditi sa njima. Pomažem našim trenerima i pomagaću im dok sam živ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *