Bošnjačka demokratska zajednica i zvanično u Crnoj Gori

bdz-cgNa osnovu Rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore, Bošnjačka demokratska zajednica BDZ je i zvanično postala novi politički subjekt u Crnoj Gori.


Naime, kako je objavio sandžak press, 30. septembra 2013. godine u Podgorici je u Registar političkih partija upisana nova partija pod nazivom „Bošnjačka demokratska zajednica u Crnoj Gori“.

Skraćeni naziv partije je BDZ. Sjedište ove stranke  je u Rožajama, u ulici 30. Septembar bb.

Adnan Ademović, član Osnivačke skupštine BDZ-a u Crnoj Gori Je istakao da su Statut i Program partije usvojeni na Osnivačkoj skupštini održanoj 4. septembra.

Prema njegovim riječima BDZ se javila kao odgovor na sve izraženije potrebe za ozbiljnijim i konstruktivnijim djelovanjem u cilju ostvarivanja  prava ljudi koji žive u Južnom Sandžaku i cijeloj Crnoj Gori.

On je najavio da će uskoro građanima i zvanično biti predstavljen usvojeni Statut i Program partije koji će se u prvom redu zalagati za evropski trend prekogranične saradnje, u vidu regionalizma kojim bi se stekli uslovi za oporavak ovog zapostavljenog područja.

„Bošnjačka demokratska zajednica BDZ politička je stranka čiji je cilj očuvanje prirodnog prava svakog čovjeka, i u tom smislu, posebno očuvanja prava nacionalnog identiteta Bošnjaka u svjetlu tradicionalnih, moralnih, duhovnih i univerzalnih vrijednosti, u političkom i privrednom ambijentu dostojnog čovjeka“, istakao je Ademović.

On je dodao da je BDZ stranka centra sa uravnoteženim odnosom prema tradicionalnim vrijednostima, socijalnoj pravdi i slobodnom tržištu.

„Srednji put je uslov ravnomjernog razvoja društva na personalnom, porodičnom i kolektivnom nivou“, zaključio je on. (cdm)

Comments are closed.