Bošnjaci u Turskoj pomažu braći u BiH i Srbiji

bosnjaci-u-turskoj-pomazu-braci-u-bih-i-srbiji_trt-bosanski-27475-600x250Novi Pazar – Udruženje kulture i solidarnosti ‘Bosna-Sancak’ u Turskoj pokrenulo je humanitarnu akciju pod imenom „Upomoć!Pomozi i ti“ za pomoć Bosni i Hercegovini i Srbiji, koje su pogodile katastrofalne poplave prenosi TRT.

Predsjednik Udruženja Zahid Buyukbayrak u razgovoru sa novinarom AA istakao je da Balkan priživljava najveće poplave u posljednjim godinama, dodavši: „Naše udruženje, koje je u prošlosti, kada su počinjeni zločini i masakri nad Bošnjacima, pružilo značajne usluge, odlučilo je da organizuje humanitarnu akciju širom Turske.

Aktivnosti na dostavljanju pomoći obavljat ćemo zajedno sa turskim humanitarnim društvom Crveni polumjesec. Naši sugrađani su izuzetno osjetljivi po ovom pitanju. Stalno primamo telefonske pozive u kojima se nudi pomoć. Pomoć skupljamo u zgradi udruženja jer ne možemo stići do svake tačke.

Buyukbayrak je kazao da su unesrećeni u poplavama zatražili pomoć u vidu namirnica, sredstava za higijenu, generatora i odjeie.

Comments are closed.