Borba između Hukića i Arslana održaće se 25. januara

Marco_Huck_vs_Firat_Arslan_II_-_25_01_2014_-_Poster_mediumSjenica, Tutin, Njemačka – Profesionalni bokser Muamer Hukić rekao je danas da je spreman za predstojeću borbu sa Firatom Arslanom, u kojoj će braniti titulu svjetskog šampiona u kruzer kategoriji, u verziji WBO.

To će biti druga borba Hukića i Arslana, poslije meča iz novembra 2012. godine, kada je 29-godišnji Novopazarac pobjedio na bodove.

Hukić se bori za Nemačku kao Marco Huck, a 11 puta je uspješno branio titulu svjetskog šampiona u kruzer kategoriji u verziji WBO.

“Sjajno sam fizički pripremljen, a snaga dostiže novi nivo. Eksplozivnost nikada nije ni dolazila u pitanje, a napredovao sam i u tehničkom i taktičkom smislu. Arslan ne može biti bolji nego što je bio u našoj prvoj borbi. Sa 43 godine, njegova karijera je na zalasku, a ja se primičem vrhuncu”, rekao je Hukić.

Arslan, koji takođe boksuje za Njemačku, zapretio je Hukiću da će mu preuzeti titulu.

“Osjećam se kao šampion svijeta od prve borbe sa Marcom, koju sam u stvari ja dobio. Sada je vrijeme da mu oduzmem pojas”, rekao je Arslan.

Hukić je svom protivniku poslao šaljivu poruku.

“Sanjaj Firate, ja sam šampion! Ali pošto nisam bezosećajan, fotografisao sam ti moj šampionski pojas i potpisao sliku uz posvjetu”, rekao je Hukić.

Borba između Hukića i Arslana održaće se 25. januara u Štutgartu. (radiostoplus)

Marco_Huck_vs_Firat_Arslan_II_-_25_01_2014_-_Poster_medium

Comments are closed.