Berane oteralo Đukanovića u opoziciju, Bošnjačka stranka bez cenzusa

dps-izgubio-pare-berane-scekic-kandidat-gradonacelnika-slika-358343Cenzus, koji je iznosio nešto više od 500 glasova, nijesu prešle SDP, Pozitivna, Bošnjačka stranka, NS, DSS, srpski radikali, Stranka penzionera, Jugoslovenski komunisti, Srpska lista.
Šefe, loše vijesti: Tarzan Milošević u partijskom štabu

Koalicija “Zdravo Berane” SNP – DF u Beranama preselila je u opozicione klupe Demokratsku partiju socijalsta (DPS) koja nije uspjela da nadoknadi birače nakon što je Petnjica postala samostalna opština.

To je drugi neuspjeh DPS-a u kratkom roku, nakon što nije uspio da formira većinu u Ulcinju.
dps-izgubio-pare-berane-scekic-kandidat-gradonacelnika-slika-358335

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SNP i DF osvojili su, prema preliminarnim rezultatima, oko 46,5 odsto glasova ili 18 mandata, dva više nego što je osvojila nešto šira opoziciona koalicija “Bolja Crna Gora” na lokalnim izborima 2010, a što je dovoljno za apsolutnu vlast. DPS je osvojio oko 43 odsto glasova ili 17 mandata, dva manje nego što je u prošlom sazivu lokalnog parlamenta imao u koaliciji sa SDP-om koja je imala tri odbornika.

Cenzus, koji je iznosio nešto više od 500 glasova, nijesu prešle SDP, Pozitivna, Bošnjačka stranka, NS, DSS, srpski radikali, Stranka penzionera, Jugoslovenski komunisti, Srpska lista.

Za koaliciju SNP-a i DF-a juče je glasalo 8. 270 birača, što je oko 50 glasova manje nego na posljednjim lokalanim izborima, ali za 900 glasova više nego na parlamentarnim ili 400 više nego na predsjedničkim.Za DPS je juče glasalo 7. 729 birača, što je za oko 550 glasova bolji rezulata nego na parlametarnim izborima na kojima su nastupili u koaliciji sa SDP-om, ili za 380 glasova bolji skor nego na posljednjim lokalnim izborima.

Opozicija u Beranama slavi pobjedu: Narod je htio promjene i dobio ih je.

 

Comments are closed.