BDZ: ‘Ljajić priprema krađu izbora’ – poziv Vučiću da ispuni obećanje i spriječi krađu izbora u Sandžaku

edin-zecirovic-300x220Novi Pazar – Danas, 13. marta 2014. godine, šef Izbornog štaba BDZ Sandžaka Edin Zećirović, govorio je na konferenciji za medije koja je održana u prostorijama Izbornog štaba u Novom Pazaru.

Zećirović je na početku govorio o uspješnoj Završnoj konvenciji koalicije LDP-BDZS-SDU, zahvalio se svim aktivistima i prisutnima na skupu, koja je bila “svojevrsna demonstracija dostojanstva, umijeća i želje za boljim sutra”.

Posebnu zahvalnost šef Izbornog štaba je uputio delegaciji LDP-a iz Beograda.

“Skupu je prisustvovala delegacija LDP-a na čelu sa Čedomirom Jovanovićem, koja je doputovala u pratnji jednog jedinog autobusa koji nije skrivan po nekakvim budžacima i ćoškovima, jer mi za tim nemamo potrebu, sve što radimo radimo javno i transparentno, a ne kao neki tamo”, kazao je Zećirović na konferenciji, a potom se osvrnuo na jučerašnji fijasko koalicije Vučić-Ljajić, koja je organizirala 2 posebna skupa od kojih ni jedan nije uspio.

“Sa druge strane ste imali sinoćni fijasko zorom koalicije Vućić – Ljaić, koja je organizirala 2 posebna skupa od kojih ni jedan nije uspio, niti po brojnošću, niti po impozantnošću, niti po demonstraciji zajedništva i koalicije. Tek sada je ovom narodu jasno kako je to koalicija dogovorena u 30 sekundi, što je i javno obznanio ministar Ljaić. Lahko se je dogovoriti kad ne tražiš ništa. Dokaz tome je samo jedan Ljajićev čovjek iz Sandžaka na Vučićevoj listi kandidata, koji se uzgred budi rečeno nije imao prostora ni obratiti na sinošnjem skupu, tako da je javnost ostala uskraćena njegovog programa za koji će se zalagati”, podvukao je Zećirović.

Zećirović je prešao na glavni razlog zakazivanja konferencije, a to je priprema izborne krađe. On se je osvrnuo na jučerašnju primopredaju Izbornog materijala za opštinu Novi Pazar, i iznio frapantan podatak da je predato 88.532 lističa, ali je u Novom Pazaru osvanulo 81.854 listića, što je razlika od 6.678 listića.

“Osim toga otvorena su 3 paketa izbornog materijala. Zapisnik je potpisao izvjesni Veljko Rakić, čovjek delegiran direktno od strane Rasima Ljaića u radnom tijelu RIK-a i postavljen za koordinatora Radnog tijela”, kazao je Zećirović i na kraju zapitao javnost: “Je li vam sada jasno na osnovu čega ministar Ljaić obećava samouvjereno pobjedu od preko 50 %.” – zaključio je Zećirović.

Na konferenciji je upućen direktan poziv Aleksandru Vučiću da ispuni dato predizborno obećanje i spriječi izbornu krađu i u ovom dijelu Srbije. (BDZSandžaka.org)

Comments are closed.