Avaz: Zašto Zukorlić ne vrati Islamske ustanove srpskim tajkunima?

img_1208594115_980_lgNovi Pazar – Dnevni Avaz je danas napisao novi prljavi tekst sa ciljem blaćenja Muftije Zukorlića. Tekst počinje ovako:

“Pravi zemljotres jučer je u Sandžaku izazvao tekst objavljen u našem listu, a u kojem su najbliži saradnici glavnog sandžačkog muftije upozorili na štetnost djelovanja Muamera Zukorlića …”

Spomenuti bivši “najbliži saradnici” su u Sandžaku vrlo poznati. Oni su članovi tzv. “inicijative za 3 islamsku zajednicu” tj., Bekir Makić, Nedžad Hasanović i Sead Islamović.

Dalje Radončićev Avaz kaže:

“Ovo je šok! Niko ne može povjerovati da se neko konačno odlučio progovoriti. Ljudi su u nevjerici. Nadam se da će sada i drugi skupiti snage da govore o štetočini koja nas guši godinama” – kazao nam je jučer jedan od uposlenika Islamske zajednice.

Ono što u ovom tekstu posebno ubada u oko su pitanja koja su postavili ovi bivši “Zukorlićevi saradnici”, uposlenici Islamske zajednice, među kojima je i sljedeće:

– Zašto ne vrati zemlju koju je “oteo” u centru Novog Pazara na kojoj je sagradio svoje objekte? Zašto od 2009. ignorira pravosnažno rješenje o ometanju posjeda novopazarskog Opštinskog suda i odbija iseliti knjižaru i Fakultet za islamske studije iz zgrade koja je i presudom Višeg suda iz 2012. dodijeljena AD „Uniprom“? Ova kompanija je zbog svega tužila Mešihat IZ za naknadu štete, ali i državu Srbiju.

Ovim zahtjevom ovi uposlenici u Islamskoj zajednici jasno traže da se vakufska zgrada Islamskih ustanova u kojoj je smješten Fakultet za islamske studije iseli i vrati tajkunima, finansijerima Rasima Ljajića i narkodilerima koji su je kupili od države.

Ukoliko pomenuti Muftijni “saradnici i uposlenici”, čanovi tzv. “inicijative za treću islamsku zajednicu” ne demantuju pisanje Dnevnog avaza, razumno je da oni direktno ili indirektno stoje iza ovih prljavih tekstova koji imaju za cilj na najprljaviji način udarati na obraz i porodicu cijenjenog muftije Zukorlića. (SandzakPRESS)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *